söndag 3 februari 2008

Det blåser i Karlskrona

2008-02-03
Allting var klart; kajakerna lastade redan igår, kläderna packade och matsäcken förberedd. Vi tog en snabb frukost hemma och styrde bilen mot Karlskrona eller närmare bestämt Senorens badplats. Björn var redan på plats och Magnus kom inrullande några minuter efter oss. Blåsigt! Ska vi chansa på ca 12 m/s (får se vad Björn skriver i sin blogg...)? Det är kallt innan man har fått på sig torrdräkter och annat! Vi funderade på hur länge vi skulle bli inlåsta om män (kvinnor) i vita rockar skulle råka komma förbi när vi var i ombytartagen?? Å andra sidan är det märkligt hur snabbt man blir varm så fort man börjar paddla. Pogies t ex, de ser ju lite ogästvänliga ut när de hänger där på paddeln men händerna blir riktigt varma och goa efter bara några minuter.

Veronica och Magnus på väg ut

Nu är vi ju inte riktigt orienterade i östra skärgården så Björn och Magnus som är mer hemtama fick sköta kartläsandet. Skönt att släppa planerandet ibland och bara följa med. Vi snurrade lite runt Sturkö (borde det ha varit). Brottades med motvind en stund och lekte i medvinden. Det är så jäkla gott att komma ut på havet! Och förstås; fikapaus! Varm räksoppa och annat slank ner lätt.
Påhejad av de andra kände jag på lite sculling precis på slutet. Lite kallt att få vatten i näsan men faktiskt rätt ok annars. Skulle nog kunna bli lite tuffare med övningar i vattnet även på vintern. Och nu när våren och den stora kajaksäsongen närmar sig måste man ju göra lite reklam för företaget (nåja).

Vinterbad med kajak! Om man tittar RIKTIGT noga så ser man nästan att det står KajakSyd på kajaken. Jo, det är sant...

Det märks att det börjar bli ljusare! När kajakerna var avlastade och klockan började närma sig fyra var det inte alls mörkt. Jag och Veronica strosade en runda längs med Bräkneån. Det ser mysigt ut med stenar och ström. Hmm. Började spåna lite runt att testa forskajak. Kanske testa lite med plastkajak någon helg. Kanske gå en kurs sen. Kanske skaffa egna? Tål att tänka på! Vi fortsatte lufsandet ner till Järnavik och delade en grapefrukt uppe på berget. Att man aldrig blir trött på havet!

1 kommentar:

Björn Svensson sa...

Hej

Jag nöjde mig med: Det blåste rejält.
Tack för en supertrevlig tur, och snart kanske det blir en tur på plattvaten med lite frost i grenarna och kanske ett uppvaknande i ett tält :-)

/ BJörn S