söndag 2 mars 2008

Eskimå-test och surdegsbröd

1-2 marsEn helg på resande fot! Vi drog iväg redan på fredagen till Falköping där Birger och Agneta väntade med en underbar lamm-middag. Mycket gott och mycket trevligt! Agneta mixade ihop en läcker röra av vita bönor, persilja och något mer, hmmm, det finns många goda alternativ till potatis.

Frukost på lördagen med Birgers eget surdegsbröd. Det finns historia i dessa bröd, basen han använder är över 25 år gammal! Vi skulle fått en kladd med oss men den kom vi inte ihåg förrän vi var halvvägs till Göteborg.

Första mötet med nya kajaken

Väl framme i Göteborg tog vi linfärjan över till Harestad där Andy Röder bor med sin familj. Efter lång väntan var det äntligen dags att hämta eskimå-kajaken som Andy byggt och som var färdig redan i höstas. Den var fin! Ett riktigt hantverk in i minsta detalj. Kul också att komma hem till familjen Röder! Andy tog emot oss med minstingen Stella hängande på ryggen, helt nöjd förutom när mössan hamnade på sned ibland... När vi kollat på kajaker och verkstad och pratat kajak en stund blev vi bjudna på te och ännu mer surdegsbröd. Även här fanns en deg av rang, dess historia lär gå tillbaka 100 år och den här gången lyckades vi få med oss en liten bit hem!

På söndagen blev det test ute på Gyön. Skimen är fortfarande favorit men det är ju läckert att smyga runt med "den lilla svarta" ibland. En vacker kväll var det dessutom!

Test...

Lite mera test.

Veronicas orangutang-skim sticker fram nosen.

1 kommentar:

Björn Svensson sa...

Hej

Hoppas allt e bra med er och att ni paddlar mer än vad bloggen uppdateras ;-)

Vad är en Skim Differ för något?
Väntar med spänning

// Björn S