lördag 24 maj 2008

Vi paddlar runt Torkö

2008-05-24
En runda österut för att reka inför utflykt i juni och förstås för att det är vackert där borta i Listerby-skärgården. Efter lite velande och funderande körde vi till Bökenäs och sen över Torköbron. Fint ställe för paddling! Till och med en sandstrand inne i hagen! Vi fick sällskap av Tommy som testade en Lettman och av André som kommer att vara vår egen kock på Nytäppet-träffen, trevliga killar!

Jag trivs bara bättre och bättre i vår nya Skim Differ, tror att den får bli "min" kajak i sommar. Snygg är den också!

Vi rundade Torkö på sydsidan och fortsatte motsols runt ön. Fotograferandet gick sådär bra som vanligt... Några gånger har vi glömt kameran hemma, sist var minneskortet fullt (måste tömma det ibland...) och nu var batteriet så gott som slut. Hoppas vi lär oss med tiden. Men jag undrar hur man gör för att inte få vattendroppar på linsen? På vissa bloggar syns snygga klara bilder som är tagna i riktiga oväder. Hmmm. Måste man stå på land och plåta för att få till det eller vad är tricket?

Så det viktigaste förstås: Fika-pausen! På Helgeö fanns en solig udde och en fin liten strand att dra upp kajakerna på. Vetebröd, Japp, Brejk och däremellan åt vi äpplen mest för samvetets skull.

2 kommentarer:

Björn Svensson sa...

Kul att se att Ni kommit gång med att lägga ut lite bilder från era turer nu.
Ha det gott

JennyferFrance sa...

Jag lär mig franska i Frankrike just nu och jag stötte på detta med paddling av kanot förra helgen. Då mina kolleger ifrån skolan skulle åka iväg på ett "äventyr" i bergen och uppleva något nytt i Verdon Gorge floden. Jag har efteråt vart inne och läst om detta och tycker det verkar riktigt kul. Hittade nu till er blogg, det verkar minst lika trevligt att uppleva det i Sverige!