söndag 14 juni 2009

Tjärö

14 juni

Blåsigt och kul eller blåsigt och jobbigt? Beror kanske från vilket håll vinden kommer... Vi började paddla från Gyön men vindarna vi mötte när vi kom ut till udden var tuffa och rakt emot oss. På en halvtimme kom vi inte alls långt så vi vände, la kajakerna på biltaket och körde till Köpegårda. Medvind! Rundade Bjärnö och landade på Tjärö. Ingen kamera med tyvärr, bilden kommer från Tjärös egen hemsida.

Åt en trerätters på Anders Hafskrog. Supergott! Mycket fisk och skaldjur på menyn. Trevliga tjejer berättade glatt om midsommar, konferenser, café och annat kul som planeras på ön.

torsdag 11 juni 2009

Samling vid McDonalds

10 juni
En onsdagspaddling med Friluftsfrämjandet eller egentligen med några av våra vanliga paddlingskompisar som vi träffar rätt ofta ute på vattnet. Trevligt i alla fall! Vi träffades vid McDonalds i Karlshamn och kom först fram till att vi inte skulle paddla i Matvik (det har blivit en hel del fika på Östra Bokö redan i år) och efter lite överläggningar drog vi ner mot Pukavik.

Kenneth och Kerstin, Göran och Ragnar

Rent idylliskt att ta sig ut mellan de små låga gröna öarna! I en go sidvind paddlade vi österut och tog oss in i Mörrumsån.

Korna kollade in oss noga.

Madlene, Ragnar, Kerstin, Kenneth och Göran glider fram på ån

Å-paddling med havskajak är ju något i särklass mysigt! Gott om referespunkter är det också när man vill träna styrtag; träd att paddla under, krökar, bryggor, vass, stenar... Vi gled förbi Elleholms kyrka, några fina broar, Hovgården, med mera.


Elleholms Hofgård

Och ja, naturligtvis fikade vi! Kebabrulle fungerar fint att ha med sig, den var nästan lite varm när vi landade i gräset vid å-mynningen! Kenneth och Kerstin berättade om Thailand och vi började längta efter varma vatten och fina fiskar. Inte nu. Men kanske sen när november blir för kall och grå. "Minns i november den sköna september" som Olle Ljungström sjöng. Nu gäller det att njuta av juni och det är inte svårt alls en sån här kväll!

söndag 7 juni 2009

Skum och sköna vänner!

7:e juni
En välsignad söndag denna dag efter nationaldagen och precis denna dag som vi ska använda för att rösta in våra klokaste (?) politiker i Eu-parlamentet... En perfekt dag för paddling med goda vänner!

Gertrud och Göran möttes av fina får och söta lamm

Efter övande på diverse styrtag och lekande runt alla möjliga stenar landade vi för en första-fika på Ö Bokös utsida. Fint! Någon hade med sig bullar, en la fram muffins, det fanns kladdkaka kvar från igår och sen hittades ytterligare en påse bullar. Det är möjliga att man förbränner en och annan kalori när man paddlar men inte blir man smal för det...

Kajsa och Göran

Hanna

Madlene och Gertrud

Efter fikat ville några (Göran, Veronica och Gertrud) fortsätta medan de andra tog en kortare väg tillbaka. Vi hittade vågor! Och skum! På utsidan av Bockö var det riktigt kul!

Vi landade en stund på Bockö. Tog en promenad upp på toppen av ön och tittade på utsikten. Regn över Karlshamn, solig fika i skärgården - ibland är det skönt med kontraster!