söndag 24 maj 2009

Nytäppet-träffen 2009!

21-24 maj
Efter mycket laddande var det återigen dags för kajakträff på Östra Bokö. Själva smygstartade vi redan på onsdagskvällen. Gott att komma dit först och vara med i hela förloppet när alla droppar in efter hand! Leon var med de första dagarna och som vanligt alldeles för mycket packning så transporterna ut till ön fick bli...som de blev...
På tordsdagen började vi få sällskap och framåt kvällen var det riktigt många på plats! Håkan Jernehov berättade om sin nya bok och vi lyssnade med utspärrade öron. Kul när det kommer något nytt och bra att läsa!


Mycket sol, mycket lek och massa pratande blev det förstås. På natten till fredagen regnade det dock och Juliette ville sätta det säkra före det osäkra. Hilleberg, North Face eller pressening - vilket är bäst och billigast egentligen?

Mats Mellberg, NIL, höll uppskattad kurs i paddelteknik både på fredagen och lördagen. Kantning, kontring, sidoförflyttning och mycket mer lärdes ut. Inspirerande! Kajakerna svängde allt snyggare ju längre dagen gick och jag tror att alla var nöjda.

André och kompisen Petter räddade lördagskvällen med en fantastisk middag med läcker dessert! En favorit i repris från förra året och vi har en stående inbjudan till våra kockar!

Skönt att slappa efter maten. Vi somnade gott i gräset och var nöjda med att vi inte skulle paddla mer den kvällen.
Kul extrautrustning för finurliga paddlare med gott om lastutrymme! Även bananer har rätt till en egen sovplats...
Helgen avslutades med en glasspaddling till Tärnö och lite rollande och badlekar. Solbrända, nöjda med en längtan efter mer uteliv, mer paddla och mer frihet i tillvaron drog vi oss motvilligt hemåt framåt kvällen. Tack alla som kom!