lördag 24 maj 2008

Vi paddlar runt Torkö

2008-05-24
En runda österut för att reka inför utflykt i juni och förstås för att det är vackert där borta i Listerby-skärgården. Efter lite velande och funderande körde vi till Bökenäs och sen över Torköbron. Fint ställe för paddling! Till och med en sandstrand inne i hagen! Vi fick sällskap av Tommy som testade en Lettman och av André som kommer att vara vår egen kock på Nytäppet-träffen, trevliga killar!

Jag trivs bara bättre och bättre i vår nya Skim Differ, tror att den får bli "min" kajak i sommar. Snygg är den också!

Vi rundade Torkö på sydsidan och fortsatte motsols runt ön. Fotograferandet gick sådär bra som vanligt... Några gånger har vi glömt kameran hemma, sist var minneskortet fullt (måste tömma det ibland...) och nu var batteriet så gott som slut. Hoppas vi lär oss med tiden. Men jag undrar hur man gör för att inte få vattendroppar på linsen? På vissa bloggar syns snygga klara bilder som är tagna i riktiga oväder. Hmmm. Måste man stå på land och plåta för att få till det eller vad är tricket?

Så det viktigaste förstås: Fika-pausen! På Helgeö fanns en solig udde och en fin liten strand att dra upp kajakerna på. Vetebröd, Japp, Brejk och däremellan åt vi äpplen mest för samvetets skull.

söndag 18 maj 2008

Kajak & Outdoor i Malmö

17-18 maj

I gryningen på lördagen satte vi oss i bilen och styrde kosan mot Malmö för att visa Skim-kajaker. Som alltid kul att träffa andra entusiaster och det är ju lätt att prata gott om Skim!


En Differ, två Dex

Nöjd kille efter Differ-paddling

Björn Thomasson visade eskimå-teknik

Ett av flera heat i Nemo-tävlingen, dramatisk start...

Middag på kvällen. God mat och trevligt sällskap!